Na 10 jaar praktijk waar aromatherapie altijd aanwezig is geweest op de achtergrond om te ontspannen, als hulpmiddel tijdens massage of voetreflex, als probleemoplosser bij bijvoorbeeld slaapproblemen, therapeutisch werd ingezet bij griep of verkoudheid, bij hooikoorts of bij kneuzingen of zwellingen. 

Na het sluiten van mijn praktijk richt ik mij nu vooral op aromatherapie.

Werken met kwaliteit oliën met zorg uitgezocht en voorzien van de naam "4-use from Nature". Vooral dit laatste daar ben ik er trots op!

 

Graag deel ik mijn ervaring van de afgelopen 10 jaar, de mooie resultaten die zijn bereikt middels mooie oliën, hetzij in combinatie met massage of voetreflex.

 

Deze keer echter ben niet ik de masseur, de voetreflextherapeut, de orthomoleculair adviseur, maar wil ik dat jullie zelf aan de slag gaan.

Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen problemen en zoek naar oplossingen, ze zijn vaak dichterbij dan je denkt!

 

 

In de loop der jaren ben ik steeds meer bewust geworden van de trillingsfrequentie waarin wij leven. Hoe meer problemen, hoe lager de trilling, hoe lager de trilling, hoe groter de fysieke problemen. Het is een feit dat de omstandigheden waarin je leeft zorgen voor diverse trillingsfrequentie.

Verbaasd was ik altijd dat een genezingsproces zeer traag verloopt of soms helemaal geen vooruitgang boekt. Immers al onze cellen worden regelmatig "vervangen" dus we zouden om de zoveel tijd weer als "nieuw" moeten zijn. Wij als mens bestaan echter voor meer 65% uit water, water wat zeer trilling gevoelig is maar ook over een zeer goed geheugen beschikt. Water kent zelf geen onderscheiding tussen goed en slecht, maar geeft wel door wat als laatste in het geheugen is opgenomen.

Daar komt bij dat water een zeer goede elektrische geleider is. 

 

Er bestaan genoeg you tube filmpjes waarin je kunt zien wat water doet in een ruzie achtige sfeer, de waterkristallen worden lelijk en ongelijk. Echter bij het horen van mooie muziek of liefdevolle woorden zullen de waterkristallen prachtige vormen aannemen.

Dit wetende kun je je voorstellen dat al dat water in je lichaam of je heel geweldig laat voelen of dat er een modderpoel in je lijf huist!?

Dit laatste is niet echt wenselijk, helaas voor veel mensen wel een feit. Stress, heftige emoties, niet liefdevolle relaties zorgen allemaal voor "lelijke" waterkristallen, meestal volgt hieruit een ziekte, een depressie, een burn-out, een onverklaarbare vermoeidheid. Doe daar slecht eten en drinken bij of medicijnen en er zal iets als een stinkende beerput ontstaan.

 

Het klinkt raar als ik het zo omschrijf, maar voor iedere leek te begrijpen en zeker niet onlogisch gedacht.

Misschien vraag je je af wat dit allemaal met aromatherapie te maken heeft? 

Goeie vraag. De afgelopen jaren kwam ik er al snel achter dat mensen mijn praktijk associeerden met rust en ontspanning. Hetzij door de ontspanningsbehandeling, een massage of gewoon een goed gesprek (gedeelde smart, zeg maar). Ik begon ook te begrijpen als ik de diffuser aan had tijdens de behandeling de keuze van olie een rol ging spelen. Er ontstaat een associatie tussen de geur en de ontspanning of ontlading.  Dit  gebeurt in het onderbewustzijn.

Deze associatie kan ook negatief werken, een niet prettig gesprek of een niet prettige ervaring gekoppeld aan een geur, zorgt ervoor dat de geur niet als prettig ervaren gaat worden. 

 

Een olie kan door in ademen of via huidcontact (massage)  binnen 20 minuten in iedere cel in je lijf worden teruggevonden.

Stel dat je een goede keuze olie kunt maken, kun je je voorstellen wat dat met je gemoedstoestand doet. Als je gemoedstoestand ok is, met andere woorden je voelt je prettig. Kun je je voorstellen wat dat met het water in je lijf doet!

 

Ik zie duidelijk een win win situatie, onder voorbehoud dat je goed weet waar je mee bezig bent!!

 

Misschien ben je ondertussen zo geïnteresseerd dat je een online cursus wilt volgen, misschien wil je alleen een lekkere olie om te kunnen ontspannen.

Hoe dan ook, gun het jezelf, je bent het waard!

Naar winkel